Darts

Van Gerwen neemt revanche op Price in finale Players Championship Finals

24 november 2019 23:41 Aangepast: 25 november 2019 00:10
Michael van Gerwen Beeld © Kelly Deckers/PDC Europe

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de Players Championship Finals gewonnen. Na een mooie en spannende finale wist hij Gerwyn Price nipt te verslaan: 11-9.

Beide mannen begonnen wiebelend aan de wedstrijd: ze misten allebei meerdere beurten op de dubbels in de eerste leg, maar die leg ging uiteindelijk via de dubbel twee naar Van Gerwen. Doordat ‘Mighty Mike’ hiermee direct zijn tegenstander brak, bleef hij een tijd lang het initiatief in de wedstrijd houden. Bij de eerste pauze had hij een 3-2 voorsprong, die hij vlak daarna verzilverde naar een 4-2 stand op het bord.

Via een 104-finish kwam Price terug tot 4-3, maar het duurde nog een tijdje voordat hij Van Gerwen kon terug breaken. In de twaalfde leg miste Van Gerwen de kans om er 7-5 van te maken, waarna Price via tops op 6-6 kwam. Bij een stand van 8-8 produceerde Price een zeer matige leg, waar Van Gerwen maximaal van profiteerde: 9-8. Die break voorsprong gaf de Nederlander niet meer uit handen: hij drukte direct door en wist de wedstrijd uiteindelijk met 11-9 naar zich toe te trekken nadat Price vier darts miste voor 10-10. Daarmee kende Van Gerwen een ideale voorbereiding op het WK, dat vanaf 13 december gehouden wordt.

RTL7 Darts/Michel Mulders

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore