Darts

Van Gerwen eenvoudig naar halve finale

24 november 2019 17:46 Aangepast: 24 november 2019 18:09
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft zich relatief eenvoudig geplaatst voor de laatste vier van de Players Championship Finals. De nummer één van de wereld was met 10-6 te sterk voor Mervyn King, die hem eerder dit jaar nog versloeg op de UK Open.

'Mighty Mike' begon de wedstrijd sterk en wist King via een 96-finish direct te breaken. De daaropvolgende drie legs gingen met de darts mee, waarna Van Gerwen via dubbel acht op een dubbele break voorsprong wist te komen.

Na de onderbreking kwam King wat beter in zijn spel en wist één break ongedaan te maken. Bij een 5-3 stand kreeg Van Gerwen de kans om opnieuw een dubbele break voor te komen, maar deze liet hij liggen. Daardoor gingen de twee heren met een 6-4 tussenstand de tweede pauze in.

In het derde en laatste deel van de wedstrijd wist Van Gerwen het verschil in breaks wel tot twee uit te breiden en deze gaf hij niet meer uit handen. De resterende legs gingen namelijk met de darts mee, waardoor de Nederlander met een 10-6 van het podium stapte. Hiermee houdt 'MvG' nog steeds zicht op zijn vijfde titel in Minehead.

RTL7 Darts/Casper Timmers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore