Darts

Dubbels laten Van Barneveld in de steek in laatste toernooi voor WK

24 november 2019 17:41 Aangepast: 24 november 2019 18:52
Raymond van Barneveld Beeld © PDC

Raymond van Barneveld heeft zijn laatste pijlen op de Players Championship Finals gegooid. 'Barney', die eerder dit toernooi nog uitstekend spel liet zien, ging jammerlijk met 10-2 ten onder tegen Chris Dobey. De dubbels waren de boosdoener voor de Nederlander.

Van Barneveld moest na twee gemiste dubbels direct de openingsleg aan Dobey laten. 'Hollywood' wist ook de tweede leg te winnen, waarna Van Barneveld via dubbel 12 zijn eerste leg van de wedstrijd pakte. De Nederlander kreeg in de vierde leg de kans om terug te breaken, maar een pijl op tops was niet aan hem besteed. De laatste leg voor de onderbreking ging na veel gemiste kansen ook de kant op van Dobey, die hierdoor een 4-1 voorsprong nam.

Ook na de onderbreking ging het niet veel beter voor Van Barneveld, die bij tijd en wijle zijn tegenstander scorend wel de baas was. De Nederlander kreeg bij 4-1 de kans om een break ongedaan te maken, maar hij wist de dubbel opnieuw niet te raken. Via dubbel 10 maakte 'Barney' er 5-2 van, maar zag daarna zijn tegenstander, mede dankzij een prachtige 167-finish, uitlopen naar een 8-2 voorsprong. 

Na de tweede onderbreking kreeg Van Barneveld opnieuw kansen om de achterstand te verkleinen. Toch was het Dobey die de laatste twee legs van het duel wist te winnen en voor de eerste keer in de halve finale staat in Minehead. 'Barney' sloot de wedstrijd af met een gemiddelde van 88.36 en 2 uit 23 op de dubbels.

RTL7 Darts/Casper Timmers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore