Darts

Van Barneveld onverwacht makkelijk voorbij drievoudig wereldkampioen

23 november 2019 22:59 Aangepast: 23 november 2019 23:01
Raymond van Barneveld Beeld © PDC

Raymond van Barneveld staat in de kwartfinale van de Players Championship Finals. De Nederlander trof Glen Durrant in de derde ronde en zette de drievoudig BDO-wereldkampioen onverwacht eenvoudig aan de kant: 10-3.

Van Barneveld begon uitstekend aan zijn derde ronde in de Players Championship Finals. Ondanks een gemiste 118-finish, waardoor Durrant de eerste voorsprong mocht pakken, was de Nederlander snel bij de les. Een leg later was het namelijk Van Barneveld die weer op gelijke hoogte kwam en een sterke reeks neerzette in de eerste fase van de wedstrijd. Via onder andere een 76, 96 en 120-finish mocht ‘Barney’ zelfs zeven legs achter elkaar op zijn naam schrijven. Durrant leek niks meer te kunnen uitrichten tegen de Nederlander want zelfs de kansen die hij kreeg om een leg terug te pakken, liet hij onbenut.

Na zijn indrukwekkende rush die hem een riante voorsprong opleverde, nam Van Barneveld even wat gas terug. Hierdoor kon ‘Duzza’ nog twee legs meepikken, maar een echte bedreiging werd het niet meer voor de vijfvoudig wereldkampioen. Enkele legs later besliste hij de wedstrijd namelijk via dubbel 10 in zijn voordeel.

Kwartfinale

Van Barneveld speelt zondagmiddag in de kwartfinale tegen de jonge Chris Dobey. De Engelsman kende, na een 5-2 achterstand, een run van acht legs en won met 10-5 van John Henderson.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen legt Wade zijn wil op en staat in kwartfinale

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore