Darts

Van Gerwen legt Wade zijn wil op en staat in kwartfinale

23 november 2019 21:58 Aangepast: 23 november 2019 22:10
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft ten koste van James Wade de kwartfinale van de Players Championship Finals bereikt. De Nederlander had moeite om zijn tegenstander zijn wil op te leggen, maar aan het eind van de partij lukte dat alsnog: 10-6.

Van Gerwen had moeite om zijn goede optreden van de middagsessie een vervolg te geven. Het was zijn tegenstander James Wade die als eerste op het scorebord kwam en hoewel Van Gerwen al snel zijn legs begon te pakken, was de Nederlander nog niet scherp genoeg op zijn dubbels. ‘Mighty Mike’ kreeg namelijk genoeg kansen om 2-2 te maken, maar na zes gemiste dubbels was het Wade die weer twee legs voorsprong mocht pakken.

Ook na de pauze had Van Gerwen het lastig tegen Wade. Steeds als de wereldkampioen een kans kreeg om zijn eerste voorsprong van de wedstrijd te pakken, was Wade hem steeds een stap voor of was Van Gerwen zelf niet scherp genoeg. Na een lange achtervolging viel de wedstrijd eindelijk de kant op van ‘Mighty Mike’ bij een stand van 6-6. Van Gerwen produceerde namelijk steeds hogere scores en zijn finishpercentage liep ook steeds verder op.

‘The Machine’ leek wel snel opnieuw het roer over te nemen maar dat wist zijn opponent met een 45-finish te voorkomen. Na een lang gelijk opgaande strijd tekende ‘Mighty Mike’ in de veertiende leg voor de beslissing. Na 11 darts was de Nederlander namelijk tot een 9-6 voorsprong gekomen die hij niet meer uit handen gaf.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore