Darts

Van Barneveld en Van Gerwen overleven tweede ronde in Minehead

23 november 2019 17:58 Aangepast: 23 november 2019 18:24
Raymond van Barneveld Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben de derde ronde van de Players Championship Finals bereikt. Van Barneveld was te sterk voor Joe Cullen, terwijl Van Gerwen Adrian Lewis versloeg.

Van Barneveld begon uitstekend en legde Joe Cullen eigenlijk vanaf pijl één zijn wil op. De vijfvoudig wereldkampioen zette dat overwicht alleen niet om in een voorsprong want het was The Rockstar die met een 3-2 voorsprong de pauze in ging. Na de onderbreking verliep de wedstrijd wel zoals Barney dat graag wilde. Hij bleef een stabiel niveau houden en won vier legs op rij, zichzelf daarmee naar een 6-3 overwinning gooiend. Met die puike prestatie voegde Van Barneveld zich bij de beste zestien spelers van de Players Championship Finals.

Van Gerwen met negendarter door

De nummer één van de wereld had even tijd nodig om wakker te worden in zijn partij tegen Adrian Lewis. De wedstrijd was lang het aanzien niet echt waard en dat Van Gerwen iets speciaals zou doen lag totaal niet in de lijn der verwachting. In de eerste zeven legs gooide Mighty Mike niet boven de 90 gemiddeld, maar in leg acht maakte hij alles goed.

Met een keer 180, een keer 177 en een 144-finish zorgde Van Gerwen voor de eerste negendarter van dit dartsjaar op tv en mede daardoor kwam hij op één leg van de overwinning. De vastberaden Lewis bleef echter strijden en pakte een dubbelslag, waardoor het toch nog 5-5 werd. Met de druk er vol op gooide MVG 72 uit en bekroonde hij zijn perfecte leg ook met een overwinning.

Noppert en Van der Voort onderuit

Ook Danny Noppert en Vincent van der Voort kwamen in de tweede ronde in actie, maar wisten beiden niet te winnen. Noppert nam het op tegen Mensur Suljovic en miste een matchdart op de bull. Ook Van der Voort had één pijl om zijn wedstrijd tegen Ian White te winnen, maar miste en verloor.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore