Darts

Van Gerwen komt met de schrik vrij tegen White

14 november 2019 23:07 Aangepast: 15 november 2019 02:36
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar zag zijn tegenstander meer problemen hebben met zijn dubbels.

De Nederlander begon met bravoure aan zijn wedstrijd in Wolverhampton en met twee 180-scores in de eerste leg was het dan ook niet verrassend dat Van Gerwen als eerste op het scorebord kwam. White kon daarna ook een leg meepikken, maar zag zijn tegenstander vervolgens snel uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Vanaf dat moment leek er wat zand in de motor van 'Mighty Mike' te zitten, want de mooie scores waren steeds moeilijker te vinden. White maakte hier gretig gebruik van en na een sterke fase zette de Engelsman zijn achterstand om in een 4-6 voorsprong.

Inmiddels waren de gemiddeldes van beide spelers opgelopen tot boven de 100, maar dat was niet te danken aan de finishpercentages. Het was White die na de tweede pauze de meeste dubbels bleef missen, waardoor Van Gerwen de kans kreeg om weer terug te komen tot 6-6. Op dat moment leek het weer even gelijk op te gaan tussen de twee spelers, maar na een tussenversnelling van 'Mighty Mike' ontstond er al snel een gat van twee legs in het voordeel van onze landgenoot. Hier wist White niks meer tegenover te zetten en niet veel later besliste Van Gerwen de wedstrijd vanaf dubbel 10: 10-7.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Van Gerwen kent White: 'Hij geeft dan vaak niet thuis'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore