Darts

Van Gerwen verder op Grand Slam na mooie zege op Lewis

10 november 2019 23:58 Aangepast: 29 mei 2020 13:22
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Een grieperige Michael van Gerwen heeft zich vanavond verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. Adrian Lewis moest het afleggen tegen de Nederlander: 5-2.

De wedstrijd begon goed voor Lewis. Door een break en het houden van zijn eigen leg liep Lewis uit naar een 2-0 voorsprong. Zoals zo vaak kon 'Mighty Mike' een versnelling hoger vinden en pakte de nummer één van de wereld vijf legs op rij. De Nederlander kan de volgende ronde niet meer mislopen.

Ook Lewis kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Hij zal dinsdag in een rechtstreeks duel moeten afrekenen met Jim Williams.

Nederlanders

Danny Noppert houdt de hoop op de volgende ronde levend door een ruime zege op de BDO'er Wayne Warren. De Fries won met 5-1 en heeft nog een goed resultaat nodig tegen Peter Wright om verder te bekeren.

Richard Veenstra kwam opnieuw tekort op de Grand Slam. Hij verloor met 5-1 van Brendan Dolan en is uitgeschakeld, terwijl Wesley Harms nog een wonder nodig heeft. Hij verloor tijdens de tweede speelronde met 5-4 van Steve Lennon.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore