Darts

Van Gerwen eenvoudig voorbij BDO'er Williams, andere Nederlanders stellen teleur

10 november 2019 01:01 Aangepast: 10 november 2019 01:18
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Michael van Gerwen heeft zijn eerste wedstrijd op de Grand Slam of Darts overtuigend gewonnen. De Nederlander versloeg BDO'er Jim Williams met 5-2. 

Van Gerwen moest in de eerste leg nog even ‘billenknijpen’. Williams kreeg een dart op tops om de Nederlander te breaken, maar trok zijn pijl onder de dubbel. De nummer één van de PDC kwam terug aan de oche en maakte alsnog 1-0 via dubbel tien. De Nederlander strooide vervolgens nog meer zout in de wonden van de Welshman want middels een twaalfdarter brak Van Gerwen zijn tegenstander.

Wiliams was duidelijk niet in zijn element op het podium en zijn eerste dart zat vaak niet in de buurt van het doelwit. Toch deed de BDO’er van zich spreken in de vierde leg door een 100-finish te noteren: 3-1.

Na Nederlands gestuntel op de dubbels kreeg de man uit Wales zelfs twee pijlen om de break achterstand ongedaan te maken, maar deze mogelijkheid was niet aan Williams besteed. Nadat Van Gerwen zijn eerste matchdart op bullseye had gemist, wist ‘The Quiff’ via dubbel zestien nog 4-2 te maken, maar dit was niks meer dan een laatste stuiptrekking. Een leg later finishte de Nederlander 145 om de overwinning veilig te stellen.

Nederlanders

Naast Van Gerwen kwamen nog drie Nederlanders in actie op de eerste dag van de Grand Slam of Darts, maar zij verloren allen. Danny Noppert begon met een verrassende nederlaag tegen de onbekende Ryan Harrington (5-4), terwijl Wesley Harms ten onder ging tegen James Wade (5-2) en de debuterende Richard Veenstra verloor van Daryl Gurney (5-0).

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore