Darts

Van Gerwen niet eens met kwalificatie dames voor Grand Slam

08 november 2019 16:37 Aangepast: 08 november 2019 16:40
Michael van Gerwen Beeld © Pro Shots / Michael Bulder

Mikuru Suzuki en Lisa Ashton zijn 2 van de 32 deelnemers aan de Grand Slam of Darts. Het duo kreeg een uitnodiging van de BDO en daar is Michael van Gerwen het niet helemaal mee eens.

"Ik vind het niet erg dat er vrouwen meedoen, dat is zelfs prima. Al doen er acht vrouwen mee, geen probleem. Maar laat ze zich dan wel bij de mannen kwalificeren en niet afzonderlijk zoals nu het geval is", legt Van Gerwen uit aan De Telegraaf. Enkele grote namen, zoals Mensur Suljovic en Scott Waites, ontbreken in Wolverhampton. "Dat is gewoon zonde."

Des Jacklin, de voorzitter van de BDO, gaf eerder aan Live Darts aan niet helemaal achter de keuzes voor de afvaardigingen van de BDO te staan. "Ik ga hier niet te veel op in, maar als de BDO haar keuzes had mogen maken, hadden er andere namen gestaan. Dat is alles wat ik wil zeggen." Of Jacklin tegen de afvaardiging van de twee dames is, is niet bekend.

Mikuru Suzuki Mikuru Suzuki

WK Darts

Ook aan het komende WK Darts zullen er twee vrouwen deelnemen. Zij krijgen, net als een jaar eerder, twee aparte kwalificatietoernooien. Vorig jaar deden Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova mee, maar zij verloren beiden in de eerste ronde.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore