Darts

Van Gerwen wint eenzijdig Hollands onderonsje

03 november 2019 23:19 Aangepast: 20 mei 2020 13:46
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer in zijn carrière de World Series Finals gewonnen. In een volledig Nederlandse finale maakte hij gehakt van Danny Noppert, die in zijn eerste tv-finale bij de PDC maar twee legs mocht winnen: 11-2.

Hoe mooi en leuk het ook was dat de Amsterdamse AFAS Live een Nederlandse finale te zien kreeg, Van Gerwen was er alles aan gelegen om de wedstrijd zo snel mogelijk dood te maken. De nummer één van de wereld ging na een slordige eerste leg, gewonnen door Noppert, als een speer van start en pakte gelijk vijf legs op een rij. Met een verschil van vier legs op zak leek de eindstrijd al vroeg van alle spanning ontdaan en was het de vraag of de Fries het zijn Brabantse opponent in ieder geval nog een beetje lastig kon maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Noppert zorgt voor Nederlandse finale in Amsterdam

Noppert leeg gestreden

Een 160-finish was in de zevende leg net niet aan Noppert besteed, waardoor Van Gerwen wederom een break mocht bijschrijven. Dat Mighty Mike de finale zou gaan winnen was toen al wel zeker. Het publiek hoopte dat Noppie in ieder geval nog een aantal legs mocht bijschrijven en in leg negen had hij dat ook moeten doen, maar hij miste een aantal pijlen om dat te doen. De accu was duidelijk leeg bij de man uit Joure en dat brak hem op tegen de nummer één van de wereld. In de elfde leg was het toch nog raak voor Noppert en kwam hij voor de tweede keer op het scorebord, maar daar bleef het bij.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Noppert lacht om uitslag: 'Jammer dat ik zo hard afgeslacht ben door jou'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore