Darts

Noppert zorgt voor Nederlandse finale in Amsterdam

03 november 2019 22:26 Aangepast: 20 mei 2020 13:45
Danny Noppert Beeld © PDC

De World Series Finals heeft een Nederlandse finale gekregen. Danny Noppert speelde tegen Dave Chisnall in de halve finale in Amsterdam en won met 11-10

Noppert en Chisnall maakten er een boeiend schouwspel van in de AFAS Live. Chizzy, die in de kwartfinale Raymond van Barneveld uitschakelde en hoopte op weer een Nederlandse scalp, werd door Noppert knap in bedwang gehouden. De Fries zorgde er namelijk voor dat Chisnall zijn scoringskracht niet in kon zetten en dat het een spannende wedstrijd werd. Dat was een kolfje naar de hand van onze landgenoot, die daardoor zich al strijdend aan zijn Engelse opponent kon vastklampen.

Na twaalf spannende legs, waarin er een aantal breaks op en neer vielen, stond er een 6-6 stand op het scorebord en merkte het publiek dat Noppert de steun even nodig had. Die kwam namelijk omdat Chisnall de bull gewonnen had constant op een achterstand van één leg en moest ergens een keer een break plaatsen om uitzicht te houden op de zege. Die leg tegen de darts in kwam er. Op 8-8 gooide Noppie een dijk van een leg, kwam hij op voorsprong en kon hij de finale ruiken. Doordat de Fries zijn voorsprong ook verzilverde vond hij zichzelf terug op matchpoint.

Spannende slotfase

Noppert was de hele wedstrijd koel, maar juist op dat moment wist de man uit Joure de triples even niet meer te vinden. Hij gaf daarmee Chisnall de kans om terug te keren in de wedstrijd en die mogelijkheid pakte de Engelsman met beide handen aan. Hij kwam toch nog terug tot 10-10 en dwong daarmee een beslissende leg af die Chizzy zelf mocht beginnen. Ook daarin leek Noppie de zege weg te geven, maar omdat de Engelsman twee matchdarts op dubbel achttien miste kreeg de Fries toch nog een kans vanaf 102. Op dat moment deed Noppert het enige juiste: triple 20, single twee en tops. Daarmee was de Nederlandse finale in Amsterdam een feit.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Noppert: 'Ik leef nog steeds in een droom'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore