Darts

Smith brak hand tijdens WK-finale

21 oktober 2019 16:20 Aangepast: 21 oktober 2019 16:45
Michael Smith tijdens de WK-finale Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael Smith heeft een deel van de finale van het WK Darts 2019 met een gebroken linkerhand gespeeld. De Engelsman was gefrustreerd tijdens de eindstrijd tegen Michael van Gerwen (7-3) en sloeg met zijn hand tegen een muur.

"Ik stond volgens mij 3-0 achter, toen ik mijn hand brak", vertelt Smith tegenover de camera van Live Darts. "Ik ging tijdens een pauze naar buiten en sloeg tegen een muur. Mijn horloge en een bot in mijn hand sneuvelden."

Smith legt zijn frustratie uit. "Het ging ontzettend goed op weg naar de finale. Ik deed alles goed en volgens mij had ik de beste statistieken", zegt Smith. "Maar ik was al blij dat ik in de finale stond. Het was allemaal nieuw voor me."

Geloof

"Ik dacht: 'niet iedereen won bij zijn eerste poging, dus ga ervan genieten en kijk maar wat er gebeurt'. Toen ik 3-0 achter stond, begon ik te geloven dat ik ook had kunnen winnen", legt Smith uit, die daarna enkele sets noemt die hij makkelijk had kunnen winnen. "Ik had het beter kunnen doen als ik wat meer mijn best had gedaan."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore