Darts

Wattimena bereikt eerste kwartfinale op tv na stunt tegen Wright

10 oktober 2019 00:49 Aangepast: 10 oktober 2019 01:12
Jermaine Wattimena Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Jermaine Wattimena heeft op indrukwekkende wijze afgerekend met Peter Wright. ‘The Machine Gun’ verloor ongelukkig de eerste set, maar pakte daarna sterk door: 3-1.

Jermaine Wattimena heeft op indrukwekkende wijze afgerekend met Peter Wright. ‘The Machine Gun’ verloor ongelukkig de eerste set, maar pakte daarna sterk door: 3-1.

In de eerste set kwam Wright met een 111-finish op 1-1. Nadat beide mannen andermaal hun eigen leg behielden, miste Wattimena de bulls-eye voor een 129-finish. Wright gooide vervolgens een ijzersterke 148-finish om de eerste set van Wattimena af te pakken: 1-0.

Onverstoorbaar

De tik van het verlies van de eerste set wist Wattimena snel te boven te komen: hij gooide een sterke tweede set en won de set dan ook met 3-0. In de derde set pakte Wright een 2-1 voorsprong, maar kon Wattimena terug komen tot 2-2. In de beslissende leg miste Wright drie pijlen op de dubbels, waarna Wattimena met een 100-finish (20-D20-D20) zijn eigen set alsnog wist te behouden: 2-1.

Bij een 1-1 stand in de vierde set pakte Wattimena de leg van Wright. Toch kon ‘Snakebite’ direct terug breaken. Wright moest vervolgens zijn eigen leg behouden, maar het was Wattimena die de dubbel twaalf gooide voor de 3-1 overwinning. Daarmee behaald hij zijn eerste kwartfinale ooit op een televisietoernooi en zijn op Michael van Gerwen na alle geplaatste spelers uitgeschakeld in Dublin.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Wattimena emotioneel: 'Heb laten zien wat ik in me heb'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore