Darts

Noppert laat kansen liggen tegen Aspinall en verliest

09 oktober 2019 21:55 Aangepast: 09 oktober 2019 23:38
Danny Noppert Beeld © PDC

Danny Noppert is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de World Grand Prix te behalen. ‘Noppie’ pakte nog wel een 2-1 voorsprong, maar kon het karwei vervolgens niet afmaken: 3-2.

Noppert begon dramatisch aan de wedstrijd: in de eerste leg miste hij zestien darts op de dubbels om de leg te openen. Uiteraard won Aspinall die leg, maar toch was het Noppert die de set nog wist te winnen: nadat Aspinall drie setdarts op tops miste, gooide Noppert de dubbel vijf voor winst van de eerste set.

De tweede set werd door de Nederlander begonnen, maar door Aspinall met 3-0 gewonnen. De jonge Engelsman wist vervolgens opnieuw niet zijn eigen set te winnen: Noppert miste in de derde leg nog vier setdarts, maar gooide een leg later een 77-finish om alsnog de set te pakken (2-1).

Noppert geeft het weg

Noppert mocht de vierde set zelf beginnen, maar opnieuw kon hij weinig klaarspelen in zijn eigen set: via een bulls-eye 85-finish kwam hij nog wel terug tot 2-1, maar een leg later gooide ook Aspinall de bulls-eye om de leg en daarmee de set te winnen: 2-2.

In de beslissende vijfde set was Aspinall ontketend: nadat hij zijn eigen leg behield, brak hij Noppert met een mooie 92-finish. Een leg later maakte de UK Open kampioen het in stijl af met een mooie 89-finish. Daarmee gaat hij naar de kwartfinales, terwijl voor Noppert het toernooi eindigt in de tweede ronde.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore