Darts

Van Barneveld tijdens laatste World Series in finale onderuit tegen Van Gerwen

24 augustus 2019 17:08 Aangepast: 24 augustus 2019 22:21
Van Gerwen wint de Nieuw-Zeeland Darts Masters 2019 Beeld © PDC/Photosport

Raymond van Barneveld heeft zijn World Series-avontuur niet kunnen belonen met zijn eerste World Series-titel. De Nederlander, die na het WK van 2020 stopt met darten, bereikte de finale van de Nieuw-Zeeland Darts Masters, maar verloor ruim van landgenoot Michael van Gerwen.

Van Gerwen overleefde in de eerste leg een aantal darts van Van Barneveld voor een break, maar vanaf dat moment was de finale geen moment spannend meer. De nummer één van de wereld liep uit naar een 5-0 voorsprong en incasseerde toen pas zijn eerste leg tegen. Dat deerde Van Gerwen echter weinig, want hij won de drie daaropvolgende legs en haalde daarmee met 8-1 de wedstrijd en de titel binnen.

De finale deed echter geen recht aan het toernooi van Van Barneveld, die voor het eerst sinds lange tijd liet zien waar hij toe in staat is met een dartbord in de buurt. De Hagenaar klopte Daryl Gurney (8-6) en James Wade (8-5) op weg richting de eindstrijd en deed dat met overtuigend spel. Van Gerwen rekende in de kwartfinale af met Gary Anderson (8-5) en declasseerde Rob Cross met 8-3 in de halve eindstrijd.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore