Darts

Van Gerwen zonder groots spel naar volgende ronde

21 juli 2019 23:39 Aangepast: 22 juli 2019 01:32
Michael van Gerwen Beeld © PDC

In een matige wedstrijd heeft Michael van Gerwen de laatste zestien bereikt in Blackpool. De nummer één van de wereld won met 10-6 van Steve Beaton en mag zich nu opmaken voor een duel met Adrian Lewis of Glen Durrant.

Ondanks grote problemen op de dubbels wist Van Gerwen de eerste vier legs naar zich toe te trekken. Hierbij had de Nederlander wel het geluk dat Beaton ook niet zijn beste spel speelde. Beaton wist op 4-1 te komen, waarna drie legs met de darts meegingen. De Engelsman brak vervolgens terug tot 5-4, maar kon niet voorkomen dat 'Mighty Mike' via dubbel 18 op 6-4 kwam.

Na de tweede onderbreking startte Van Gerwen met een mooie 10-darter. Beaton behield ook zijn eigen leg en kreeg de kans om in breaks gelijk te komen. Echter miste hij de bullseye voor een 122-finish en later ook 124-finish. Bij een 9-6 voorsprong kreeg 'MvG' op 170 voor de eerste keer de kans om de wedstrijd te beslissen. Na tweemaal triple 20 miste hij de bullseye, maar een beurt later was het alsnog raak voor de tweevoudig winnaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjan triggert Van Gerwen: 'Ik ben niet overtuigd!'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`