Darts

Suljovic laat geïrriteerde Wattimena kansloos

21 juli 2019 22:50 Aangepast: 21 juli 2019 23:09
Jermaine Wattimena Beeld © PDC

Mensur Suljovic heeft zonder problemen de tweede ronde van de World Matchplay bereikt. De verliezend finalist van vorig jaar won met maar liefst 10-1 van de 31-jarige Jermaine Wattimena.

Wattimena, die vorig jaar debuteerde in Blackpool, speelde een uitermate zwakke wedstrijd tegen Suljovic. De Nederlander liep zich vanaf het begin te irriteren aan het spel van Suljovic en dit kwam zijn eigen spel niet ten goede. Al snel keek 'The Machine Gun' tegen een 3-0 achterstand aan, waarna hij voor de eerste keer op het scorebord kwam. De laatste leg voor de onderbreking ging weer de kant op van Suljovic.

Ook in het tweede bedrijf was Wattimena niet in staat om het Suljovic lastig te maken. De Oostenrijker wist meteen te breaken, waarna Wattimena volledig knakte. De Nederlander was zelfs dusdanig geïrriteerd dat hij nog cynisch applaudisseerde richting zijn tegenstander toen deze een pijl liet vallen bij het teruglopen. Suljovic was niet onder de indruk van het gedrag van Wattimena won uiteindelijk met 10-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wattimena: 'Darten is geen eerlijk spel meer'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`