Darts

Aspinall troeft toppers af en wint US Darts Masters

06 juli 2019 02:25 Aangepast: 06 juli 2019 03:15
Nathan Aspinall Beeld © PDC

Nathan Aspinall heeft verrassend de derde editie van de US Darts Masters op zijn naam geschreven. 'The Asp' versloeg Michael Smith in een aantrekkelijke finale met 8-4 en schreef daarmee na de UK Open een tweede tv-toernooi van dit jaar op zijn naam.

Aspinall, die zijn finaleplek had verdiend met sterk spel gedurende de twee dagen in Vegas, had een ongekend goede start. Vijftien van zijn eerste zestien pijlen vielen in het vakje waar hij ze wilde hebben, waar een bouncer in zijn eerste beurt er voor zorgde dat het publiek niet kon juichen voor een negendarter. Het antwoord van Smith liet niet lang op zich wachten. Met een 130-finish zette hij de bordjes in evenwicht. Het bleek de voorbode voor een eindstrijd van hoog niveau waarin beide spelers elkaar weinig toegaven.

De druk werd opgevoerd en Smith was de eerste speler die daar onder bezweek. 'The Asp' pakte vlak voor de onderbreking een voorsprong van twee legs en wist dat gat na de pauze met hangen en wurgen intact te houden. In de elfde leg kwam Aspinall op een 7-4 voorsprong via een knappe 80-finish. Aspinall gooide tot slot een uitstekende twaalfde leg en pakte de titel op tops.

Van Gerwen

Michael van Gerwen moest al in de kwartfinale het onderspit delven tegen Smith. Beide spelers haalden hun beste niveau bij lange na niet, maar het was 'Bullyboy' die in de slotfase van de partij de betere speler was. 'Mighty Mike' leek de zege al in de tas te hebben toen hij na tien legs op een 6-4 voorsprong kwam, maar vanaf dat moment wilde het niet meer bij Van Gerwen. Smith pakte de break terug en kwam op één leg van de overwinning, waarna de Engelsman met een knappe 128-finish het lot van Van Gerwen bezegelde: 8-6.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`