Darts

Van Barneveld redt leven teamgenoot

15 juni 2019 17:48 Aangepast: 17 juni 2019 09:48
Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft het leven van zijn teamgenoot Marcel Blik gered. De vijfvoudig wereldkampioen handelde snel toen Blik onwel werd in de auto.

Van Barneveld gooit nog altijd competitie. Na een avond darten reden hij en zijn teamgenoten naar huis. Onderweg ging het niet goed met Blik. Hij kreeg een hersenbloeding en een epileptische aanval in de auto. "Van Barneveld heeft mijn leven gered door meteen in te grijpen", zegt Blik tegen De Telegraaf. Na onderzoek bleek de hersenbloeding een gevolg van een hersentumor die niet meer te genezen is.

"Ik krijg vanaf volgende week bestralingen en chemotherapie en een experimenteel medicijn", aldus Blik. "Ik doe alles om mijn leven te verlengen. Ik kan wel in een hoekje gaan janken, maar dat heeft geen nut."

Benefiettoernooi

Om Blik en zijn familie te steunen heeft de 'Goudenregenbar', het team waar Blik al lang gooit, een benefiettoernooi opgezet, genaamd 'Als de Bliksem'. Dit toernooi wordt 21 juli gehouden. Wil je doneren voor Marcel? Dat kan via deze link.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore