Darts

Schotland verslaat Ierland en wint World Cup of Darts

09 juni 2019 22:44 Aangepast: 09 juni 2019 23:22

Na de verloren finale van vorig jaar is Schotland er dit jaar wel in geslaagd om de World Cup of Darts te winnen. Gary Anderson en Peter Wright waren met 3-1 te sterk voor Steve Lennon en William O’Connor uit Ierland.

De eerste single in de finale ging tussen Anderson en Lennon. De 25-jarige Ier nam brutaal het initiatief in de leg van Anderson en kwam op een 1-0 voorsprong. Ook de tweede leg ging naar Lennon, waarna Anderson wat terugdeed. Via een 85-finish kwam Anderson zelfs op gelijke hoogte. Lennon liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte meteen de break voorsprong terug. Via een 110-finish besliste hij het duel vervolgens met 4-2 in zijn voordeel.

Schotland herpakt zich

Aansluitend kwamen Wright en O’Connor in actie. De Ier mocht de partij beginnen, maar kon niet voorkomen dat 'Snakebite' via een 91-finish meteen wist te breaken. O’Connor vocht terug en kwam, mede dankzij een 180'er in de derde leg, op een 2-1 voorsprong. Wright kwam op gelijke hoogte en wist via een 52-finish nogmaals te breaken. Door de zesde leg te houden won de nummer vijf van de wereld de wedstrijd met 4-2.

Met een 1-1 tussenstand begonnen Schotland en Ierland aan de belangrijke koppelwedstrijd. Hierin was het duo Anderson-Wright oppermachtig. Met een gemiddelde van ruim 100 en 67% op de dubbels werden de lager geklasseerde Ieren eenvoudig aan de kant gezet. Dankzij deze zege kwam Schotland op matchpoint.

Het matchpoint werd uiteindelijk verzilverd door Wright, die in zijn tweede single deze finale te sterk was voor Lennon. Wright begon de partij met een 82-finish, waardoor hij meteen wist te breaken. De daaropvolgende drie legs gingen met de darts mee, wat een 3-1 voorsprong voor Wright betekende. 'Snakebite' pakte meteen door en dankzij een nieuwe break wist hij de wedstrijd en daarmee ook de eerste World Cup of Darts voor Schotland te winnen.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`