Darts

Van Gerwen wint vierde Premier League-titel op rij

23 mei 2019 23:12 Aangepast: 20 mei 2020 13:30

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer op rij de Premier League op zijn naam geschreven. De Nederlander was in de finale van het prestigieuze toernooi met 11-6 te sterk voor Rob Cross.

Het was Cross die in het begin van zijn partij het meest last leek te hebben van zenuwen. De scores waren niet optimaal en ook de dubbels vielen niet op de goede plek voor ‘Voltage’. Dit gaf Van Gerwen de mogelijkheid om zich op een 2-0 voorsprong te zetten. Daarna leek er een last van Cross’ schouders te vallen, want in de daaropvolgende leg was de dubbel wel raak voor hem. Even later mocht de Engelsman bijna aanleggen voor 3-2, ware het niet dat Van Gerwen via 90 zijn tweede break plaatste. Een gretige van ‘Mighty Mike’ deed daar een leg later nog een schepje bovenop met een 112-finish.

Opleving Cross

Cross leefde na een 5-1 achterstand weer helemaal op. Hij legde de regerend wereldkampioen het vuur aan de schenen en vocht zich knap terug naar 5-4. Er waren zelfs nog kansen voor een gelijkmaker, maar een 74-finish van Van Gerwen gooide roet in het eten. De Brabander bracht na de pauze zelfs het verschil in legs weer terug naar vier.

Bij een stand van 9-5 was het verzet van Cross definitief gebroken. De Engelsman kreeg nog een kleine kans om via bullseye op 9-6 te komen, maar toen die mogelijkheid onbenut bleef, mocht Van Gerwen zich op matchpoint zetten. De genadeslag werd vervolgens nog heel fraai uitgedeeld door ‘Mighty Mike, die met een 130-finish zijn vijfde Premier League titel op zijn naam schreef.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore