Darts

Van Gerwen naar zevende Premier League-finale

23 mei 2019 21:11 Aangepast: 23 mei 2019 21:42
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Na een verlies in speelronde 7 en 14 is het Michael van Gerwen in de halve eindstrijd van de Premier League gelukt om af te rekenen met Daryl Gurney. Na een moeizame openingsfase wist de Nederlander zijn tegenstander achter zich te houden.

Van Gerwen startte zijn wedstrijd slordig met een score van 38 en 81, maar wist vervolgens het vizier op scherp te zetten. Na twee 180’ers was het makkelijk om als eerste speler op het scorebord te komen. Echt afstand nemen van Gurney was lastig voor ‘Mighty Mike’. Hij kreeg vaak meerdere kansen om de leg van zijn tegenstander naar zich toe te trekken, maar liet dat door het regelmatig missen van de dubbels na. Zodoende liep de stand zonder breaks op naar 5-5.

Pas in het tweede bedrijf van de partij was het uitgerekend Daryl Gurney die zijn eerste voorsprong wist te bemachtigen. Na een sterke leg mocht hij na twaalf pijlen aanleggen voor dubbel 16, waarbij de Noord-Ier niet miste. ‘Mighty Mike’ herstelde vervolgens de orde door Gurney terug te breaken en zijn eigen leg te houden. Dit was ook het moment waarop Van Gerwen zijn slag sloeg. Via tops maakte de Brabander er 8-6 van waarna hij niet meer in de problemen kwam.

Met een 32-finish bepaalde ‘Mighty Mike’ de uitslag op 10-7. Hiermee mag Van Gerwen zich de eerste finalist van de Premier League noemen. Later op de avond neemt de Nederlander het in de eindstrijd op tegen James Wade of Rob Cross.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore