Darts

Van Gerwen eindigt ook dit jaar als koploper Premier League

16 mei 2019 22:06 Aangepast: 16 mei 2019 23:07
Michael van Gerwen Beeld © PDC

In een mooie wedstrijd heeft Michael van Gerwen opnieuw gewonnen van Mensur Suljovic uit Oostenrijk. De huidige nummer één van de wereld stapte met een 8-5 zege van het podium en is dankzij de misstap van Rob Cross opnieuw koploper.

De 30-jarige Nederlander begon nog met een score van 40, maar was in het restant van de partij de betere. De eerste leg won hij via een 87-check out en in de tweede leg wist hij dankzij twee 180ers meteen te breaken. Na het behouden van zijn eigen leg slaagde Van Gerwen erin de druk op zijn tegenstander te houden. In de vierde leg van de partij wist Suljovic voor het eerst 'onder de 100' te komen, maar moest hij toezien dat Van Gerwen een knappe 126-finish gooide.

Nadat 'Mighty Mike' ook de vijfde leg naar zich toe trok, kreeg Suljovic de kans om op het scorebord te komen. Hij verzilverde deze kans, waardoor hij niet meer hoefde te vrezen voor een 'whitewash'. Het zorgde voor een kleine opleving, want de Oostenrijker wist ook de daaropvolgende twee legs te winnen.

Van Gerwen was niet onder de indruk, want hij wist via een 72-finish het verschil meteen terug te brengen op twee breaks voorsprong. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor de Nederlander de druk op Cross houdt. De Engelsman moet in de laatste partij van de avond winnen van James Wade om de reguliere competitie als nummer één af te sluiten.

Cross

Rob Cross was voor aanvang van de speelronde de nummer 1 van de ranglijst en moest dankzij de zege van Van Gerwen ook winnen. Hij nam het op tegen James Wade, maar kreeg zijn landgenoot niet op de knieën. Mede dankzij vijf breaks in de laatste vijf legs ging Wade met een 8-6-zege aan de haal. 

Het is al het zevende jaar op een rij van Van Gerwen op de eerste plek eindigt in de reguliere competitie. Phil Taylor wist de acht jaar daarvan op die plek te eindigen.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`