Darts

Van Gerwen verpulvert Cross en is weer koploper

18 april 2019 22:38 Aangepast: 18 april 2019 22:50
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Michael van Gerwen heeft de koppositie in de Premier League terug veroverd. De Brabander won in een direct duel van Rob Cross, zijn directe concurrent: 8-2.

Van Gerwen, de nummer twee van de ranglijst, keek voor aanvang van de topper tegen lijstaanvoerder Rob Cross tegen een achterstand van één punt aan en had dus een overwinning nodig om de koppositie van de Premier League over te nemen van de Engelsman. Vooraf gaf de Brabander al aan te verwachten dat hij 'Voltage' zou verslaan, terwijl Cross zich bescheiden opstelde en zei vooral zijn eigen spel te willen spelen.

De Engelsman was degene die in de openingsfase zijn woorden waar leek te gaan maken. Cross kwam met 2-0 voor en miste een 125-finish voor een 3-0 voorsprong, waarna Van Gerwen wakker schrok en instapte. De bliksemstart van zijn tegenstander zinde Van Gerwen duidelijk niet en onze landgenoot schakelde naar een versnelling die Cross veel te machtig was. De Engelsman kon het Van Gerwen niet meer moeilijk maken en moest lijdzaam toezien hoe Van Gerwen vanaf de derde leg liefst acht legs op rij pakte. Daarmee stoomde onze landgenoot in één run richting de 8-2 zege en had hij alle reden om Cross na zijn laatste dubbel breed lachend een hand te geven.

De overwinning op zijn concurrent brengt Van Gerwen weer terug naar de eerste plaats in de Premier League, een positie die hij in ieder jaar dat hij deelnam aan het einde van de rit ook in handen had. MVG heeft nu achttien punten na twaalf wedstrijden en weet Voltage één punt onder zich. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`