Darts

Van Gerwen laat Smith kansloos

11 april 2019 23:21 Aangepast: 11 april 2019 23:26
Michael van Gerwen

In een heerlijke wedstrijd heeft Michael van Gerwen de druk op Rob Cross kunnen houden. De 29-jarige 'MvG' speelde ijzersterk en versloeg hekkensluiter Michael Smith met 8-3.

Van Gerwen ging voortvarend van start en wist in de openingsleg Smith meteen te breaken. In de tweede leg kreeg 'Bullyboy' de mogelijkheid om terug te breaken, maar drie pijlen op de dubbel waren niet aan hem besteed. Van Gerwen profiteerde en kwam op een 2-0 voorsprong.

De tekst gaat verder onder de video.

Ook in de derde leg was het Smith die als eerste op een finish stond. De Engelsman miste opnieuw, waarna 'Mighty Mike' via een 122-finish op 3-0 kwam. De vierde leg ging in evenveel beurten naar de Nederlander, die Smith vervolgens op het scorebord zag komen. Van Gerwen behield opnieuw zijn eigen leg, waarna hij Smith voor een derde keer wist te breaken. De verliezend finalist van het WK 2019 kwam terug tot 6-3, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen met een 8-3 zege van het podium stapte.

Dankzij deze overwinning komt Van Gerwen op 16 punten, waardoor het verschil met Cross nog één punt is. James Wade en Gerwyn Price volgen als nummer drie en vier op 12 punten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`