Darts

Van Barneveld hekkensluiter Premier League na nederlaag

28 februari 2019 23:27 Aangepast: 28 februari 2019 23:50

Michael Smith onderging deze week een operatie en in het begin van zijn wedstrijd werd duidelijk dat de Engelsman daar nog veel last van had. De eerste leg was nog voor “Bully boy” maar vervolgens kreeg van Barneveld alle kans om zich naar een voorsprong te spelen. “Barney” deed zo ook zijn plicht en kwam door tweemaal 76 uit te gooien tot een 2-1 voorsprong.

Tot een verlossende voorsprong kwam het niet voor Van Barneveld. Smith leek namelijk door zijn pijn heen te bijten en wist via dubbel 4 zelfs een break te plaatsen voor een 3-3 stand. Deze gelijke stand was mede te danken aan het 100% finishpercentage van de man uit St. Helens. “Bully Boy” leek zich steeds beter te gaan voelen wat zich uitte in hogere scores en een 5-4 voorsprong. Dit breidde de WK-finalist met een 90-finish uit naar 6-4. Vervolgens kreeg Van Barneveld niet meer de kans om het Smith nog lastig te maken waardoor hij zijn partij verloor met 7-4.

Door de Nederlaag neemt Van Barneveld de rode lantaarn over van Michael Smith. Volgende week krijgt de Nederlander de kans om de weg naar boven in te zetten als hij speelt tegen Peter Wright.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore