Ga naar de inhoud
Darts

Nederlandse darters stellen teleur tijdens eerste dag PCF

Jan Dekker Beeld © PDC

De Nederlanders op de Players Championship Finals hebben een slechte beurt gemaakt. Slechts drie van de tien landgenoten bereikten de volgende ronde.

Na de middagsessie, waarin Jeffrey de Zwaan de volgende ronde bereikte ten koste van Jelle Klaasen en Benito van de Pas werd uitgeschakeld door Keegan Brown, kwamen maar liefst zeven Nederlanders aan de oche in de avondsessie. Jermaine Wattimena mocht de sessie op bord 2 openen, maar moest na een beslissende leg zijn meerdere erkennen in Stephen Burton.

Na Wattimena kwamen ook Ron Meulenkamp, Jeffrey de Graaf en Jan Dekker aan de oche op bord 2. Zij waren niet opgewassen tegen respectievelijk Chris Dobey, Darren Webster en Ricky Evans. Danny Noppert redde de eer op het tweede podium. Hij won in negen legs van de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez.

Op het hoofdpodium waren de laatste twee partijen voor de Nederlanders. Allereerst kwam Michael van Gerwen aan het bord te staan. Hij speelde tegen de relatief onbekende Matthew Edgar. Het krachtsverschil was groot en 'Mighty Mike' won met 6-1. Het verschil met de partij daarna kon bijna niet groter. Vincent van der Voort ging er hard af tegen Michael Smith: 6-0.

Werkt de video niet? Klik dan hier.