Darts

Van Gerwen lijdt nederlaag op Grand Slam

12 november 2018 00:06 Aangepast: 12 november 2018 00:12
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Michael van Gerwen is tegen een verrassende nederlaag aangelopen tijdens de Grand Slam of Darts. De Nederlander ging onderuit tegen Jonny Clayton.

Na zijn demonstratiewedstrijd van zaterdag tegen BDO-speler Gary Robson, was ook de tweede wedstrijd van Van Gerwen van hoog niveau. 'Mighty Mike' begon sterk en wist Clayton meteen te breaken. De Welshman was hier niet van onder de indruk en plaatste direct een rebreak.

In de derde leg kwam Van Gerwen opnieuw op voorsprong en leek hij hard op weg om een nieuw record neer te zetten. De Nederlander stond namelijk op een gemiddelde van ruim 123, terwijl zijn tegenstander met een gemiddelde van 117 ook fantastisch speelde. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor 'MvG' één leg van de zege kwam.

Van Gerwen kreeg in de achtste leg meteen drie matchdarts op rij. Pijlen op dubbel 16 en dubbel 8 waren echter niet aan hem besteed, waarna Clayton er via een 58-finish 4-4 van maakte. In de gelijkopgaande beslissende leg was het Clayton die als eerste op een dubbel kwam en via tops de wedstrijd besliste.

Clayton speelt dinsdagavond zijn laatste groepswedstrijd tegen Gary Robson. Van Gerwen neemt het op dezelfde avond op tegen Joe Murnan. Bij een overwinning op Murnan mag 'MvG' zich op gaan maken voor de volgende ronde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`