Darts

Gouden finish redt Van Barneveld

30 september 2018 22:50 Aangepast: 30 september 2018 22:54
Raymond van Barneveld Beeld © PDC

Raymond van Barneveld is goed begonnen in Dublin. De Nederlander leek na een sterke start op zijn gemak naar de volgende ronde te gaan, maar had in het vervolg nog alle moeite met Ricky Evans: 2-1.

Met name de openingsdubbels waren in de eerste set dramatisch van Evans. Hij miste in vier legs twintig dubbels om de leg te openen. Dit gaf Van Barneveld direct een boost om de eerste set naar zich toe te trekken. Via een 96-finish ging de set met 3-1 naar ‘Barney’.

In de eerste leg van de tweede set miste Van Barneveld zes pijlen om zijn eigen leg te behouden. Evans profiteerde en begon steeds beter en sneller te gooien. De Engelsman ging als een wervelwind over het podium en pakte de tweede set met 3-1.

Nadat Evans in de derde set ook op 1-0 kwam leek het erop dat hij Van Barneveld aan het wankelen bracht. In de tweede leg miste ‘Rapid Ricky’ de dubbel zestien voor een 143-finish, waarna Van Barneveld een geweldige 164-finish gooide om toch nog zijn eigen leg te behouden. Het bleek de beslissende tik in de wedstrijd te zijn. De twee daaropvolgende legs gingen ook naar de Nederlander, waardoor de tweevoudig finalist dinsdag in actie mag komen tegen Dave Chisnall of Max Hopp.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`