Ga naar de inhoud
Sport

Griekspoor overleeft matchpoints in eerste ronde ABN AMRO Open

Tallon Griekspoor heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO Open in Rotterdam. De beste tennisser van Nederland overleefde twee matchpoints en knokte zich in Ahoy in drie sets langs de Italiaan Lorenzo Musetti, de nummer 26 van de wereld. Het werd 3-6 7-6 (7) 7-6 (3). De partij duurde 2 uur en 53 minuten.

Griekspoor stond in de derde set bij een 6-5-achterstand met 15-40 achter op zijn eigen service. Hij werkte het eerste wedstrijdpunt van de Italiaan weg met een ace, het tweede matchpoint werd weggepoetst met een volley. De Nederlander maakte in de derde set een 3-0-achterstand ongedaan. In de tweede set benutte hij pas zijn vijfde setpunt.

Vorig jaar haalde Griekspoor (27) de laatste vier op het grootste tennistoernooi van Nederland. Hij verloor toen in de halve eindstrijd van de Italiaan Jannik Sinner.

Naast Griekspoor is er nog een Nederlander actief in het enkelspel. Botic van de Zandschulp neemt het woensdag op tegen Sinner. Maandagmiddag werd Jesper de Jong uitgeschakeld.

Bron: ANP