Ga naar de inhoud
Olympische Spelen

Synchroonzwemsters De Brouwer gekwalificeerd voor Parijs 2024 na historisch zilver

De twee zwemsters bij het WK. Beeld © EPA

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich met de vierde en tweede plaats bij de WK in Doha definitief gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs. Dat heeft de internationale zwemfederatie World Aquatics bekendgemaakt.

De 24-jarige tweeling eindigde bij het WK in Doha in de finale technische uitvoering als vierde. Daarna wonnen ze een historische zilveren medaille in de vrije kür. Nooit eerder veroverde Nederland een medaille op een WK bij het synchroonzwemmen. Die prestaties waren samen (ruimschoots) voldoende voor kwalificatie.

Bijna was de score van de twee zwemsters bij het WK zelfs goed voor goud. Het Chinese vrouwenduo deed het toen net iets beter. Toch was het ongeloof bij beiden groot over het winnen van de zilveren medaille.

Zes landen gekwalificeerd

De zwembond meldde dat zes landen die zich nog niet hadden gekwalificeerd, startbewijzen voor de duetten in Parijs 2024 hebben ontvangen. Nederland is een van die zes landen. De anderen zijn Groot-Brittannië, Griekenland, Israël, Oekraïne en Zuid-Korea.

Synchroonzwemsters
Lees ook:
Synchroonzwemsters De Brouwer pakken zilver op WK
Bron: ANP