Ga naar de inhoud
Derde winst in vijf jaar

Kansas City Chiefs wint Super Bowl voor tweede jaar op rij

Kansas City Chiefs heeft opnieuw de Super Bowl gewonnen. Het team versloeg San Francisco 49ers tijdens de kampioenschapswedstrijd van de National Football League (NFL) zondag in de verlenging met 25-22.

Quarterback Patrick Mahomes forceerde enkele seconden voor het eindsignaal de beslissing. Hij liep zich vrij, wierp de bal naar Mecole Hardman en die maakte de touchdown voor de winst. Mahomes werd na de wedstrijd uitgeroepen tot beste speler van de Super Bowl. Hem viel die eer al voor de derde keer in zijn carrière ten deel.

De Chiefs wonnen vorig jaar ook de titel en hebben nu drie Super Bowls gewonnen in vijf jaar. Het was sinds 2005 niet gebeurd dat een club twee keer achter elkaar de Super Bowl won. Destijds presteerde New England Patriots dat.

Viva Las Vegas

Na de winst in Las Vegas klonk het welbekende 'Viva Las Vegas'. Travis Kelce, de vriend van popster Taylor Swift, riep het ook toen hij aankondigde dat zijn team uitgebreid gaat feesten om de winst te vieren.

Swift maakte tijdens de wedstrijd indruk op de National Football League (NFL) toen ze kort in beeld kwam:

De halftime show, de muzikale onderbreking halverwege de wedstrijd, werd dit jaar verzorgd door Usher. Hij betrad het podium samen met Alicia Keys, will.i.am, H.E.R., Lil Jon, Ludacris en Jermaine Dupri. Dertien minuten lang waren de grootste hits van Usher te horen, waaronder Love In This Club, OMG en Yeah!

De Super Bowl zondag was de 58e editie van het best bekeken sportevenement in de Verenigde Staten.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Bron: RTL Nieuws / ANP