Ga naar de inhoud
Bekijk de samenvatting

Feyenoord gaat in Champions League onderuit bij Lazio

Samenvatting: Feyenoord verliest na frustrerend duel met Lazio

05:28

Feyenoord heeft in de Champions League met 1-0 verloren op bezoek bij Lazio. Waar twee weken geleden in Rotterdam nog met 3-1 werd gewonnen van de Italianen, zat een goed resultaat er vanavond niet in.

Feyenoord had het moeilijk met Lazio in de eerste helft. De thuisploeg was dreigend, zonder tot echt grote kansen te komen. De Italianen dachten al na zeven minuten aan een penalty, nadat Hartman Felipe Anderson blokte, maar de scheidsrechter vond het niets.

Giménez gevaarlijk

Uiteraard was het Giménez die namens Feyenoord gevaar stichtte, maar hij zag dat zijn inzet werd gekeerd door Lazio-doelman Provedel. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Lazio toe via spits Immobile. De 33-jarige spits stond niet buitenspel omdat Lutsharel Geertruida te laat een stapje naar voren zette. Hij omspeelde doelman Justin Bijlow en maakte zijn 200e doelpunt in alle competities voor de thuisploeg. Even voor de treffer verspeelde Quinten Timber de bal. Daardoor kon Felipe Anderson de ervaren Immobile in stelling brengen.

Ook in de tweede helft lukte het Feyenoord nauwelijks om echt gevaarlijk te worden. De grootste kans was wederom voor Giménez, maar hij knikte de bal in de 68e minuut net naast het Lazio-doel. De Italianen leunden achterover en lieten Feyenoord het spel maken, maar de code van de stugge Italianen werd niet gekraakt. 

In de absolute slotfase was invaller Ueda nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gepakt door Provedel.

Vol aan de bak

Met een overwinning had Feyenoord hele goede zaken gedaan voor overwintering in de Champions League. Maar door het verlies in Rome moet Feyenoord nog aan de bak in de resterende twee wedstrijden tegen Atlético Madrid en Celtic. 

Atlético maakte gehakt van Celtic (6-0) en is de nieuwe koploper in de groep van Feyenoord. Lazio staat nu tweede en Feyenoord zakt naar de derde plek. Celtic staat met één puntje op de laatste plaats.