Ga naar de inhoud
Sport

Thijssen en Mihkels starten niet in China om discriminatie

Wielerploeg Intermarché-Circus-Wanty heeft Madis Mihkels en Gerben Thijssen uit de selectie voor de Ronde van Guangxi gehaald na een discriminerend gebaar. De 20-jarige Mihkels uit Estland deed spleetogen na in een filmpje op Instagram. De Belg Thijssen deelde dat filmpje en gaat evenmin van start in China.

"Het gedrag van onze renners Madis Mihkels en Gerben Thijssen spijt ons oprecht", schreef Intermarché-Circus-Wanty in een verklaring. "We willen ons verontschuldigen bij het Chinese volk en de wielerfans, de overheid van Guangxi, de Chinese wielerbond en alle betrokkenen in de organisatie van de Ronde van Guangxi."

Intermarché-Circus-Wanty benadrukt in de verklaring dat er meer dan vijftien nationaliteiten bij de wielerformatie betrokken zijn. "Onze ploeg en onze partners zullen altijd strijden voor gelijke rechten en strijden tegen racisme. We zullen Madis Mihkels en Gerben Thijssen terugtrekken uit de race en de nodige disciplinaire stappen nemen om dit incident af te sluiten", aldus de ploeg.

Bron: ANP