Ga naar de inhoud
Eredivisie

RKC-doelman Vaessen aanspreekbaar en bij bewustzijn naar ziekenhuis gebracht

Etienne Vaessen wordt op een brancard weggedragen van het veld. Beeld © Editorial / ANP

RKC-doelman Etienne Vaessen is bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Ook was hij aanspreekbaar. Hij raakte buiten bewustzijn na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey. Vaessen is op het veld uit voorzorg gereanimeerd en kwam daar bij. De wedstrijd werd na het incident definitief gestaakt.

De directeur van RKC Frank van Mosselveld meldde in gesprek met de ESPN dat Vaessen niet meer wist wat er gebeurd was. Hij is naar het ziekenhuis gegaan om scans te maken.

Al direct was zichtbaar dat het goed mis was, spelers schrokken van wat er gebeurde en stonden met hun handen in het haar. RKC-trainer Henk Fraser liep overmand door emoties weg van de situatie.

Om Vaessen heen

Spelers van beide ploegen gingen om Vaessen heen staan om het zicht te ontnemen. Hij werd hierna onder applaus weggedragen op een brancard terwijl hij met dekens werd afgeschermd van het publiek en de camera's. Hiervoor liepen mensen met een defibrillator het veld op.

Na een minuut of vijf liepen spelers van beide ploegen het veld op om het publiek te bedanken. RKC-spelers gingen daarna ook in gesprek met supporters. Sommigen waren zichtbaar aangedaan.

Het stadion stroomde daarna langzaam leeg. 

Update: zondag kwam RKC met het bericht dat de situatie van Vaessen er inmiddels beter uitziet dan direct na de wedstrijd

Bron: RTL Nieuws