Ga naar de inhoud
Na ongeregeldheden

Restant gestaakt duel Ajax - Feyenoord woensdag gespeeld zonder publiek

De wedstrijd Ajax - Feyenoord, die gisteren werd gestaakt na ongeregeldheden, wordt woensdag vanaf 14 uur uitgespeeld. De wedstrijd van Ajax tegen Volendam, die eigenlijk voor die dag stond gepland, wordt uitgesteld. Ajax en Volendam zijn het daar niet mee eens, maar de kritiek heeft geen invloed op het besluit.

"Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker. "Het is aan de clubs of ze er iets aan willen doen", zei Bluyssen, die zich realiseerde dat Ajax juridische stappen overweegt. De club uit Amsterdam liet weten het niet eens te zijn met het besluit van de KNVB. Ajax wil zoals gepland tegen Volendam spelen en overweegt het juridische stappen.

Volendam heeft in een statement op hun website laten weten 'overvallen te zijn door het besluit'. De club is wel ingelicht over het besluit, en heeft toen aangegeven 'gewoon' te willen spelen. "De KNVB communiceerde naar de buitenwereld tegelijk met ons", zegt woordvoerder Sonny Sier. FC Volendam onderzoekt wat de rechten zijn van de club. 

Ingang bestormd

Het duel werd gisteren definitief gestaakt na 55 minuten bij een 3-0-voorsprong voor Feyenoord na herhaaldelijk vuurwerk op het veld.

Na de wedstrijd bestormden boze Ajax-aanhangers een ingang van de Johan Cruijff Arena, waarna ze de ME tegenover zich kregen. Bekijk de beelden hier:

Ajax-supporters bestormen ingang Arena en raken slaags met ME

01:03
Vijftien
Lees ook:
Vijftien aanhoudingen na rellen Ajax - Feyenoord, twee agenten gewond