Ga naar de inhoud
Nooit eerder vertoond

10 op rij! Verstappen grijpt record na winst in Italië

Verstappen. Beeld © ANP

Nog nooit was er iemand met 10 overwinningen op rij in de Formule 1. Nu wel. Max Verstappen won de race op het Italiaanse circuit van Monza en streefde zo Sebastian Vettel voorbij. De Duitser won in 2013 negen keer achter elkaar.

Het leek de afgelopen races soms bijna vanzelf te gaan, zo gemakkelijk reeg Verstappen de zeges aan elkaar. Op Monza was het nog wel even zweten geblazen. De Spanjaard Carlos Sainz begon op pole position, en was niet van plan die leidende positie zomaar af te staan.

Eén foutje was genoeg

En zo ontstond een interessant gevecht. Verstappen drong aan, maar kreeg zijn Red Bull rondenlang niet voor de Ferrari.

Tot Sainz één klein foutje maakte. In ronde 15 werd de druk van Verstappen de Spanjaard te veel, en na een zij-aan-zijgevecht ging Verstappen er voorbij. 

Probleem auto Verstappen

Vervolgens reed Verstappen onbedreigd af op zijn tiende overwinning achter elkaar, tot twee rondes voor het einde. "Tegen het einde moest ik zelf nog een beetje op de banden letten, maar de winst kwam niet meer in gevaar", zei Verstappen. 

Zelf zei hij over zijn record: "Ik had nooit gedacht dat tien overwinningen op rij mogelijk zou zijn, maar ik moest er wel hard voor werken. Dat was best leuk."

Verstappen verstevigde door de zege nog maar eens zijn leidende positie in het klassement. De vraag is niet meer of hij wereldkampioen wordt, maar wanneer.