Ga naar de inhoud
Sport

Tennisster Kato kan toch juichen op Roland Garros

De Japanse speelster Miyu Kato heeft samen met haar Duitse partner Tim Pütz de finale van het gemengd dubbel op Roland Garros gewonnen. Ze versloegen de Nieuw-Zeelandse Michael Venus en de Canadese Bianca Andreescu met 4-6 6-4 10-6.

Het grandslamtoernooi kreeg hiermee toch een mooi einde voor de geëmotioneerde Kato. De speelster werd eerder dit toernooi gediskwalificeerd in de derde ronde van het vrouwendubbel omdat ze per ongeluk een bal tegen een ballenmeisje sloeg. Kato bood haar excuses aan en ze kreeg een waarschuwing van de scheidsrechter. Maar tegenstandsters Sara Sorribes Tormo en Marie Bouzkova waren het daar niet mee eens. Het Spaans-Tsjechische duo stelde dat Kato volgens de regels gediskwalificeerd moest worden. De hoofdscheidsrechter werd erbij gehaald en hij besloot dat Kato en Indonesische partner Aldila Sutjiadi niet meer door mochten gaan.

De actie van het Spaanse-Tsjechische tweetal leidde tot veel ophef bij het toernooi in Parijs. Maar Kato sloot het toernooi tot grote vreugde van de fans op de tribune toch nog positief af met haar eerste grandslamtitel. De Japanse zei na de finale dat ze het zwaar had gehad na de diskwalificatie, maar dat ze blij was met alle reacties die ze kreeg. "Ik wil alle spelers bedanken voor hun hartverwarmende steun. Ik heb deze positieve energie vandaag op de baan gebruikt." Ze is tegen de diskwalificatie in beroep gegaan. "Ik hoop op een positief resultaat zodat ik mijn prijzengeld, mijn punten en mijn reputatie terugkrijg."

Haar partner Pütz gunde Kato een positieve afloop. "Ik hoop dat dit een verlossing voor je is na wat er is gebeurd. Je verdiende de steun die je kreeg."

Bron: ANP