Ga naar de inhoud
Sport

Bol verwent publiek in Hengelo met overtuigende zege op 400 meter

Atlete Femke Bol heeft een uitverkocht FBK-stadion in Hengelo verwend met een overtuigende overwinning op de 400 meter. De 23-jarige Amersfoortse noteerde een tijd van 50,11 seconde over één rondje op de tartanbaan. Daarmee liep ze harder dan ooit op het evenement in Hengelo, maar bleef ze wel boven haar Nederlands record van 49,44, waarmee ze vorige zomer de Europese titel veroverde.

Bol bleef dus boven de 50 seconden, maar dat ze daar dik onder kan lopen, bewees ze afgelopen winter tijdens de NK indoor in Apeldoorn, toen ze 49,26 liep en het 41 jaar oude wereldrecord indoor van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova (49,59) uit de boeken liep.

Bol liep in Hengelo haar eerste 400 meter van dit seizoen. Ze zal er niet veel lopen, omdat de focus ligt op de 400 meter horden. Op dat nummer wil ze deze zomer in Boedapest proberen de wereldtitel te veroveren. Ze won afgelopen vrijdag met overmacht in Florence de 400 horden in 52,43. Dat was haar veertiende zege op rij op het onderdeel in de Diamond League.

Bron: ANP