Ga naar de inhoud
Sport

Tennisster Jabeur: ook vrouwen verdienen vol stadion in de avond

PARIJS (ANP/RTR) - De Tunesische tennisster Ons Jabeur snapt er niets van dat er nog altijd op een negatieve manier tegen vrouwenpartijen aan wordt gekeken. Ze kreeg geluiden te horen dat fans hun kaartjes voor de avondsessie op Roland Garros hebben doorverkocht omdat er een vrouwenwedstrijd staat gepland. Zondagavond nemen de als tweede geplaatste Belarussische Aryna Sabalenka en de Amerikaanse Sloane Stephens het tegen elkaar op. Volgens Jabeur hadden de twee een vol stadion verdiend.

"Het wordt nu echt wel een keer tijd om die visie te veranderen", aldus Jabeur, die ten koste van de Servische Olga Danilovic de vierde ronde bereikte. "Ik merk dat mensen niet veel vrouwenwedstrijden kijken, omdat ze bij voorbaat al denken dat het een waardeloze partij gaat worden. Maar dat is niet het geval. Ook dit zijn mooie en bijzondere wedstrijden", aldus Jabeur. "Vrouwen trainen hard en spelen geweldige wedstrijden. Je kunt er toch geen oordeel over geven zonder ernaar te kijken?" Volgens Jabeur verdienen vrouwen meer respect. "We brengen veel offers die mannen tijdens de tour niet hoeven te doen".

Jabeur vindt het ook jammer dat de organisatie van Roland Garros zo lang heeft gewacht om vrouwen in de avondsessie te laten spelen. "Het is de hoogste tijd dat dit gebeurt. Het zou ook wel beter zijn om altijd een mannen- en vrouwenpartij in de avond te laten spelen. Misschien is dat lastig omdat mannen soms vijf sets spelen. Maar bij andere grand slams is dat wel gebeurd."

Bron: ANP