Ga naar de inhoud
FA Cup

Trainer Ten Hag gebroken maar trots na verlies Manchester United

Trainer Ten Hag met middenvelder Casemiro. Beeld © ANP / AFP

Trainer Erik ten Hag van Manchester United deed na de finale van de FA Cup niet zijn best om te camoufleren dat hij erg teleurgesteld is over de nederlaag tegen Manchester City (2-1). "Ik ben gebroken, net als mijn spelers", zei hij. 'Maar ik ben ook trots op mijn team."

Manchester City was de betere ploeg in de finale, maar United maakte er wel een wedstrijd van. Met een beetje geluk had de ingevallen Scott McTominay in blessuretijd nog gelijk gemaakt. "We zijn in de wedstrijd gebleven en hebben weinig kansen weggeven. Helaas worden we geklopt door twee afstandsschoten. Dat is teleurstellend", zei Ten Hag.

Twee goals

Het was lkay Gündogan die Manchester City aan de tweede hoofdprijs van dit seizoen hielp. De Duitser scoorde tweemaal tegen Manchester United in de finale van de FA Cup. Landskampioen City maakt het voetbaljaar nog mooier als Internazionale volgende week wordt verslagen in de eindstrijd van de Champions League.

Oud-trainer van Ajax Ten Hag sluit zijn eerste seizoen met United af met één prijs. De club won eerder in het seizoen al de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. Ten Hag leidde zijn ploeg ook naar de derde plaats van de Premier League. Daardoor speelt United in het nieuwe seizoen weer in de Champions League.

Historische
Lees ook:
Historische Engelse bekerfinale: 'Nederlands' succes of mogelijk unieke treble?

Ten Hag drong afgelopen week al aan op versterkingen, zodat hij met zijn ploeg serieus de strijd met City kan aangaan. "Maar dit team heeft veerkracht, karakter en persoonlijkheid", zei hij over zijn huidige ploeg. "We weten dat we nog een weg te gaan hebben, maar ook deze verloren finale zal ons beter maken. Deze eindstrijd was een test voor ons. Het is niet gelukt om te winnen, maar we kunnen veel positieve punten meenemen naar volgend seizoen."

'Maar één doel'

"Ik heb maar één doel deze zomer en dat is het verbeteren van de club en het team', zei Ten Hag. "Daar zal ik voor vechten. Ik heb daar mijn ideeën over en heb de clubleiding al verteld wat we in mijn ogen moeten doen. Ik ga nu aan het werk met mijn staf en mijn spelers, om te proberen volgend seizoen beter te zijn."