Ga naar de inhoud
Zondag race

Verstappen domineert vrije trainingen voor Grote Prijs van Spanje

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training. Beeld © ANP

Max Verstappen heeft de vrije trainingen voor de Grote Prijs van Spanje gedomineerd. De tweevoudig wereldkampioen van Red Bull was zowel in de eerste als tweede sessie de snelste op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona.

De Nederlander klokte zijn snelste ronde in de tweede training met een tijd van 1.13.907. Hij was 0.170 seconde sneller dan thuisrijder Fernando Alonso in zijn Aston Martin. De Duitser Nico Hülkenberg noteerde enigszins verrassend de derde tijd in zijn Haas. Hij gaf 0,270 seconde toe op Verstappen.

Jumbo
Lees ook:
Jumbo stopt sponsoring Jutta, Max en Primož: 'Biedt ook kansen'

Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, zette in de eerste training nog de tweede tijd neer, maar moest in de tweede sessie genoegen nemen met de vierde tijd. Hij was 0,312 seconde minder snel dan Verstappen.

Nyck de Vries reed de zestiende tijd in zijn AlphaTauri en dat was beduidend minder goed dan zijn resultaat in de eerste training, waarin hij de vierde tijd reed. De verschillen in de tweede training waren echter veel kleiner dan in de eerste sessie, toen Verstappen erboven uitstak.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS