Ga naar de inhoud
Sport

Svitolina met coach Sluiter naar vierde ronde Roland Garros

Elina Svitolina heeft zich met veel moeite geplaatst voor de vierde ronde van Roland Garros. De door coach Raemon Sluiter begeleide Oekraïense tennisster boekte een zwaarbevochten zege op de Russin Anna Blinkova: 2-6 6-2 7-5.

Na 2 uur en 17 minuten benutte Svitolina haar derde wedstrijdpunt met een backhand langs de lijn. Ze mocht bij 5-4 ook al voor de wedstrijd serveren. Een spannende slotfase volgde, maar Svitolina (28) stond er op de momenten dat het moest.

"Ik bewoog niet goed en het was vechten om mijn goede spel te vinden. Ik voelde me niet geweldig vandaag, maar ik speelde goed onder druk in de derde set. Op die laatste bal gaf ik 1000 procent", zei Svitolina, die na afloop geen hand gaf aan haar Russische opponente.

Erg gemotiveerd

Voor Svitolina is het de eerste keer sinds begin 2021 dat ze de vierde ronde weet te halen op een grandslamtoernooi. Svitolina: "Ik kwam hier zonder verwachtingen, terugkeren na zwangerschap is niet eenvoudig. Maar ik ben erg gemotiveerd om het hier goed te doen. Nu is het een kwestie van herstellen."

In de vierde ronde treft Svitolina opnieuw een Russin, dan Daria Kasatkina.

Bron: ANP