Ga naar de inhoud
Opvolger nog niet bekend

John Heitinga volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax

Ajax neemt afscheid van John Heitinga als hoofdtrainer. Dat laat de club weten.

Heitinga werd eind januari benoemd als interim-trainer na het ontslag van Alfred Schreuder. Hij slaagde er niet in zijn ploeg naar een prijs te leiden. Ajax is als derde geëindigd in de Eredivisie en ontbreekt in het nieuwe seizoen in de Champions League.

De club verloor in de bekerfinale van PSV. "We spelen volgend seizoen in de Europa League. Dat is de realiteit", zei Heitinga eerder deze week bij ESPN. "We zijn de afgelopen jaren verwend geweest met veel successen. Nu was het veel minder."

Huntelaar
Lees ook:
Huntelaar verlengt contract als technisch manager bij Ajax

Het besluit om afscheid te nemen van Heitinga komt niet als een verrassing. Bijna twee maanden geleden vroeg Heitinga al om duidelijkheid over zijn toekomst.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft Heitinga vandaag het besluit medegedeeld. Op de website van Ajax zegt Mislintat: "Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen. John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor."

De directeur spreekt van een moeilijke periode. "Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden. Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang."

Er is nog geen opvolger bekend.

Bron: RTL Nieuws