Ga naar de inhoud
Medvedev uitgeschakeld

23-jarige Braziliaan slaat nummer 2 van de wereld van de baan

De Braziliaan Thiago Seyboth Wild heeft gewonnen van de nummer 2 van de wereld. Beeld © ANP / AFP

Toptennisser Daniil Medvedev is al in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld werd door de nummer 172 van de wereld van de baan geslagen. De 23-jarige Braziliaan Thiago Seyboth Wild is door het dolle heen. "Hier heb ik van gedroomd. Ik heb in mijn juniorentijd altijd naar Medvedev gekeken", zei hij.

De 27-jarige Daniil Medvedev liet zich met 7-6 (5) 6-7 (6) 2-6 6-3 6-4 verrassen door Thiago Seyboth Wild, de nummer 172 van de wereld. Hij wist nooit eerder een wedstrijd te winnen in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

'Zoveel mogelijk laten lopen'

Na 4 uur en een kwartier maakte Seyboth Wild het af met een verwoestende forehand, op zijn eerste wedstrijdpunt. Hij gaf in de vijfde set twee keer een break voorsprong uit handen, maar serveerde het duel bij 5-4 wel uit. "Ik wilde hem zoveel mogelijk laten lopen en zoveel mogelijk mijn forehand gebruiken", zei Wild na de wedstrijd.

Seyboth Wild is de laagst geklasseerde speler die de nummer 2 van de wereld weet te verslaan sinds 1998. 25 jaar geleden was de Argentijn Mariano Zabaleta te sterk voor de Tsjech Petr Korda.

Outsider

Medvedev verloor bij zijn eerste vier deelnames aan Roland Garros ook in de openingsronde, maar de afgelopen twee jaar presteerde hij beter in Parijs. In 2021 was hij kwartfinalist en vorig jaar verloor hij in de vierde ronde.

In aanloop naar Roland Garros wist Medvedev, in 2021 winnaar van de US Open, het masterstoernooi van Rome te winnen. Daardoor gold hij als een outsider voor de titel in Parijs.

Medvedev kan zich nu gaan voorbereiden op het grastoernooi van Rosmalen. Hij is over anderhalve week op het Autotron een van de publiekstrekkers.