Ga naar de inhoud
Sport

Dramatische Van de Zandschulp verliest direct op Roland Garros

Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

Tirante is de nummer 153 van de wereld. De 22-jarige Zuid-Amerikaan was de afgelopen jaren vooral actief op de zogenoemde challengertoernooien, het tweede niveau.

Groeneveld

Voor Van de Zandschulp (27) was Roland Garros zijn eerste grand slam met coach Sven Groeneveld aan zijn zijde. De ervaren Groeneveld was in het verleden de coach van onder anderen Maria Sjarapova.

Groeneveld zal onmogelijk tevreden kunnen zijn met het optreden van zijn pupil. Van de Zandschulp grossierde in onnodige fouten, benutte zijn kansen niet en als hij dan eens een voorsprong te pakken had, gaf hij deze net zo eenvoudig weer weg. In de derde set pakte de Nederlander twee keer een break voorsprong, om die meteen weer in te leveren.

Meerdere nederlagen

De matige prestatie past in een rij nederlagen voor Van de Zandschulp. Hij haalde nog de finale van het ATP-toernooi in München, maar verloor daarna bij de Masterstoernooien van Madrid en Rome twee keer in de eerste ronde. 

Vorig jaar haalde Van de Zandschulp nog de derde ronde op Roland Garros. Hij verloor toen van Rafael Nadal.

Griekspoor

Zondag wist Tallon Griekspoor wel de tweede ronde te bereiken. De nummer 2 van Nederland was in vijf sets te sterk voor de Spanjaard Pedro Martínez.

Bron: ANP