Ga naar de inhoud
Vuistslag

Ajacied Steven Berghuis haalt uit naar supporter na nederlaag

Berghuis wijst, net ná de klap.

Ajax-speler Steven Berghuis heeft na de wedstrijd bij FC Twente vanmiddag uitgehaald naar een omstander. Op videobeelden is te zien dat de aanvaller naar een dranghek toeloopt, waarna hij iemand een vuistslag lijkt te geven. Of hij raak slaat is niet te zien. Daarna stapt hij de spelersbus in.

Het leek erop dat Berghuis reageerde op iets dat naar hem geroepen werd. Volgens betrokkenen riepen fans van FC Twente bij de bus van achter een dranghek vervelende teksten naar Berghuis nadat hij handtekeningen had uitgedeeld. De bewuste supporters zouden even daarvoor ook Ajax-spits Brian Brobbey racistisch hebben bejegend, schrijft Het Parool.

Frustrerende middag

Een woordvoerder van Ajax zegt tegen RTL Nieuws nog niet op het voorval te kunnen reageren. "We stonden er niet bij. We moeten eerst uitzoeken wat er precies gebeurd is, voordat we kunnen reageren."

De aanvaller beleefde een frustrerende middag in Enschede. De landskampioen van vorig seizoen verloor kansloos met 3-1 van FC Twente. Daarmee eindigt Ajax op de derde plaats en loopt een ticket voor de voorrondes van de Champions League mis.

Berghuis startte overigens niet vanaf het begin, omdat hij net terug is van een blessure.

Mislukt seizoen

Het hele seizoen van Ajax liep uit op een teleurstelling. De ploeg begon als favoriet aan het seizoen, maar wist niet te overtuigen. Het kampioenschap werd een prooi voor Feyenoord, in de finale van de KNVB-beker werd verloren van PSV. Die ploeg troeft Ajax nu ook af voor de tweede plek in de eredivisie, waardoor de Eindhovenaren de voorronde voor de Champions League gaan spelen. Ajax moet genoegen nemen met de derde plaats en plaatsing voor de groepsfase van de Europa League, het tweede Europese niveau.

Bron: RTL Nieuws