Ga naar de inhoud
Goede zaken in titelrace

Max Verstappen regeert in de regen en wint met enorm verschil in Monaco

Verstappen aan de leiding, net na de start. Beeld © ANP

Max Verstappen heeft op imponerende wijze de grand prix van Monaco gewonnen. Verstappen begon vooraan, bleef vooraan, en finishte vooraan. Niemand kwam in de buurt, zelfs de regen die plotseling uit de hemel kwam vallen, maakte geen verschil.

Tot die regen kwam, was de Nederlandse raceleider amper in beeld. Ronde per ronde bouwde hij zijn voorsprong op nummer 2 Fernando Alonso uit, die op zijn beurt ook een ruime voorsprong had op Esteban Ocon, de nummer 3.

Regen gooit alles overhoop

Niet interessant dus voor de regie van de race, die zich meer focuste op de posities waar wel om gestreden werd. Bijvoorbeeld de teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez, had veel moeite om concurrenten in te halen.

De regen die op driekwart van de race ineens viel, veranderde de dynamiek. De ene coureur na de andere maakte een pitstop, maar niet iedereen maakte de gelukkige keuze. Alonso bijvoorbeeld zette eerst géén regenbanden onder zijn auto, om dat later alsnog te doen.

Pérez in de problemen

Spannender werd het vooraan niet. Sterker nog: toen Verstappen zijn draai op de regenbanden had gevonden, breidde hij zijn voorsprong alleen maar uit. Onbedreigd reed hij richting een nieuwe overwinning.

 

 

En dat betekende belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Helemaal omdat teamgenoot en enige rivaal Pérez was begonnen op de laatste positie. Hij was gisteren tijdens de kwalificatie gecrasht. Een dure fout, want het is in Monaco heel moeilijk inhalen en zo verloor hij vandaag kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Pérez eindigde op plaats 17.

Geen punten daarom voor Pérez, 25 voor Verstappen. De Nederlander heeft er nu 144, Pérez 105. Een overwinning levert in de Formule 1 25 punten op.