Ga naar de inhoud
Sport

Van de Zandschulp speelt maandag derde partij op baan 9 in Parijs

Botic van de Zandschulp speelt maandag de derde partij van de dag op Roland Garros. De beste tennisser van Nederland neemt het op baan 9 op tegen de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, de nummer 153 van de wereld.

Van de Zandschulp, de mondiale nummer 31, komt in actie na een wedstrijd uit het vrouwenenkelspel en een duel uit het mannentoernooi. De eerste wedstrijden in Parijs beginnen om 11.00 uur.

De 27-jarige Van de Zandschulp is de enige Nederlandse tennisser die maandag speelt. Tallon Griekspoor speelt zijn eersterondepartij op zondag en Arantxa Rus, de enige Nederlandse deelneemster bij de vrouwen, op dinsdag.

Verlies

Vorig jaar haalde Van de Zandschulp de derde ronde in Parijs. Hij verloor toen van Rafael Nadal, die uiteindelijk voor de veertiende keer de titel veroverde.

Novak Djokovic is maandag ingedeeld op het Court Philippe Chatrier, Carlos Alcaraz komt op Court Suzanne Lenglen - het tweede stadion - in actie. De titelkandidaten nemen het op tegen respectievelijk de Amerikaan Aleksandar Kovacevic en Flavio Cobolli uit Italië.

Bron: ANP